web analytics

Opnamen ‘Groeten van de chemo’ van start

Reacties zijn gesloten

De opnames van Groeten van de Chemo van regisseur Lodewijk Crijns zijn van start gegaan. Crijns die momenteel succes heeft met Alleen Maar Nette Mensen, draait het komische drama over vier jonge patiënten, die in het ziekenhuis behandeld worden met chemotherapie. De vriendschap van drie jongens en de komst van een meisje op hun ziekenhuisafdeling staat daarin centraal. Groeten van de Chemo is de nieuwe productie van BosBros. (Nono, het Zigzag Kind, Chez Nous, Brammetje Baas) en een remake van de bekroonde Spaanse filmPlanta 4A.

De tienerhoofdrollen worden vertolkt door Massimo Pesik, Jasha Rudge, Gijs Blom en Vera van der Horst. Presentatrice en (Gouden Kalf winnend) actrice Nicolette van Dam vervult een bijrol.  Groeten van de Chemo gaat in de zomer van 2013 draaien in de bioscopen.

Op de afdeling kinderoncologie, op de vierde verdieping van een groot streekziekenhuis, verblijven drie jongens die zich bijzonder goed amuseren. Hoewel er niet veel reden tot feest lijkt te zijn. Nick (14) en Iwan (15) hebben botkanker en zijn allebei een been kwijt. Hetzelfde dreigt te gebeuren bij hun vriend Olivier (16). Tussen de behandelingen door hebben de drie echter genoeg tijd om bij andere patiënten op bezoek te gaan, grappen te maken met de verpleegsters en allerlei andere fratsen uit te halen.

Maar wanneer Gina, een beeldschoon meisje van 16 jaar op de afdeling wordt opgenomen, komt de wereld van de vrienden volledig op z’n kop te staan. In eerste instantie sluit Gina zich volledig af voor de pogingen van de jongens om indruk op haar te maken en met haar in contact te komen. Maar als Gina’s vriendinnen het af laten weten, beseft ze dat vriendschap met de jongens de enige remedie is tegen het deprimerende verblijf in het ziekenhuis.

De vriendschap tussen de tieners, vol levenslust en humor,  is van onschatbare waarde om af en toe te vergeten dat ze in feite doodziek zijn. Groeten van de Chemo is een komisch drama met een serieuze ondertoon en wordt geproduceerd door Bos Bros. in coproductie met de VARA. De opnames vinden plaats in Dordrecht en Amsterdam en duren tot eind november.

Planta 4A werd in 2003 in Spanje gemaakt door Antonio Mercero en won diverse internationale prijzen, waaronder de Nederlandse Cinekid Award van 2005.