web analytics

Opnamen ‘Het Meisje & de Dood’ binnenkort van start

Reacties zijn gesloten

De opnames van ‘Het Meisje & de Dood’, de nieuwe film van regisseur Jos Stelling, starten begin november in Duitsland. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Sylvia Hoeks, die ook in de vorige film van van de regisseur (Duska, red.) een van de hoofdrollen speelde.

Het Meisje & de Dood vertelt het tijdloze verhaal van de ultieme liefde tussen Nicolai en de courtisane Elise. Materialisme, welstand en de dood vormen de obstakels. De oude Nicolai keert ergens in de negentiende eeuw terug naar de plek waar hij een halve eeuw eerder zijn grote liefde ontmoette. In het oude hotel annex bordeel beleeft hij opnieuw zijn liefdesgeschiedenis. De dramatische gebeurtenissen lopen parallel met de vier seizoenen en eindigen in een verrassende ontknoping waarin het heden en verleden samensmelten.

Het Meisje & de Dood wordt grotendeels opgenomen in Oost-Duitsland. Ook zullen cast en crew nog afreizen naar Rusland. Het scenario van de film werd geschreven door Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen. Het Meisje & de Dood verschijnt naar verwachting najaar 2012 in de zalen.