web analytics

Opnamen ‘Smeris in Tilburg’ binnenkort van start

Reacties zijn gesloten

In augustus starten de opnames van de nieuwe BNN-serie Smeris in Tilburg. De hoofdrollen in deze politieserie zijn weggelegd voor Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. De regie is in handen van David Lammers (Van God Los – de serie Bellicher: de Macht van Meneer Miller, Langer Licht). Jeroen en Dennis spelen twee rechercheurs die een wilde strijd aangaan met de georganiseerde misdaad. De serie wordt in maart 2014 uitgezonden bij BNN op 3.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis Van de Ven maakten samen de tv-programma’s Draadstaal en Neonletters. Jeroen: “Wij zijn heel erg enthousiast over de serie Smeris en kunnen niet wachten tot het gaat beginnen”. De serie wordt in zijn geheel in Tilburg opgenomen. Regisseur David Lammers: “Tilburg is een fascinerende stad. Elke wijk heeft zijn eigen karakter, de afwisseling tussen oude en nieuwe architectuur zal bepalend zijn voor de sfeer van de serie. Dit spreekt enorm tot mijn verbeelding”.

“Een geweldige mogelijkheid om aan een groot publiek te laten zien wat Tilburg allemaal te bieden heeft. En bovendien een kans om de Tilburgers een uniek evenement aan te bieden: een filmset in onze stad met mogelijkheden om ook zelf te figureren”, aldus wethouder Erik de Ridder (economische zaken).

Wanneer rechercheur moordzaken Theo Kamp weer eens te onstuimig is geweest tijdens een arrestatie, plaatst zijn chef hem over naar het hennepteam. Hier mag hij zich een tijdje rustig houden. Daar ontmoet hij zijn nieuwe collega Willem Niessen een bedachtzame rechercheur die de regels goed kent en nadenkt voor hij iets doet. Maar al snel is het gedaan met de rust en sleurt Theo, Willem mee in een onderzoek naar een wietbende. Door hun tegengestelde karakters belanden Theo en Willem voortdurend in wilde avonturen en komische situaties. Ze werken zich in de nesten en helpen elkaar uit de brand. Steeds gedreven door hun passie voor het politiewerk.

Smeris wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Pupkin Film (Doodslag, Van God Los-de serie, Bellicher, De ontmaagding van Eva van End).

Een gedachte over “Opnamen ‘Smeris in Tilburg’ binnenkort van start

  1. Zelden zon Kutserie gezien, omgeloofwaardig tot en met. Dit kan beter!

Reacties zijn gesloten.