web analytics

Opnamen ‘Sonny Boy’ van start

Reacties zijn gesloten

Komende week starten in Den Haag de opnamen voor de film Sonny Boy van regisseuse Maria Peters. De hoofdrollen in de film, naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl worden gespeeld door Ricky Koole (Lek, Wit Licht) en debutant Sergio Hasselbaink.

De film vertelt het verhaal van een verboden liefde. In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods (Hasselbaink) en Rika van der Lans (Koole) elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is zwart, zij blank; hij nog geen twintig, zij al bijna veertig; hij is een student uit het exotische Suriname, zij is oer-Hollands, getrouwd en moeder van vier kinderen. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien en de Tweede Wereldoorlog staat op uitbarsten.

Peters over de film: ‘ Dit is een van de meest indrukwekkende boeken die ik ooit gelezen heb: zó ontroerend en hartverscheurend. Het is een verhaal dat je naar de strot grijpt. En toen ik het uit had wist ik het meteen: dit wil ik verfilmen!’

Sonny Boy is een telescoopfilm en komt tot stand in co-productie met o.a. de KRO, Filmfonds, Suppletiefonds, CoBoFonds, Vlaamse Gemeenschap en de stad Den Haag. De opnamen vinden plaats in Nederland (Den Haag en Zeeland), België en Suriname. De film zal in 2011 in de bioscoop worden uitgebracht door A-Film.

Reacties zijn gesloten.