web analytics

Opnamen ‘Toen was Geluk heel gewoon’ van start

Reacties zijn gesloten

9 augustus starten de opnames voor de film Toen was Geluk heel gewoon. Deze nieuwe Nederlandse speelfilm is gebaseerd op de  razend populaire gelijknamige comedyserie, die miljoenen kijkers jarenlang aan de televisie gekluisterd hield.

Gedurende ruim 16 jaar leefden jong en oud in 229 afleveringen mee met de dagelijkse beslommeringen van Jaap en Nel Kooijman, Simon Stokvis en meneer Harmsen. In 1999 won de serie de Gouden Televizier Ring voor meest populaire televisieprogramma. De bioscoopfilm speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte.

1974. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor een even komische, spannende als ontroerende familiefilm.

MAX-directeur Jan Slagter: “De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de laatste aflevering gestopt is en zal voor nieuwe, komische en spannende scenes zorgen.”

Gerard Cox (Jaap Kooijman), Joke Bruijs (Nel Kooijman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) vertolken de hoofdrollen. En uiteraard zijn Meneer Harmsen, gespeeld door Huib Rooymans, butler Hopjes gespeeld door Walter Crommelin, en de andere vaste  leden van de cast ook weer van de partij. Het scenario is geschreven door Lars Boom (Michiel de Ruyter). Sander Snoep (Het Diner) is Director of Photography en Ineke Houtman (Madelief: Krassen in het tafelblad) verzorgt de regie.

De film wordt geproduceerd door Infinity Film met Omroep MAX als coproducent.  Just Film Distribution brengt de film voorjaar 2014 uit in de bioscoop.