web analytics

Opnames ‘Cel 8’ van start

Reacties zijn gesloten

Afgelopen weekend zijn de opnames gestart van Cel 8, een Telefilm van producent KeyFilm en coproducent NCRV. Boris Paval Conen (Vuurzee, First Mission) schreef het scenario en neemt ook de regie voor zijn rekening. De hoofdrollen worden vertolkt door  Romijn Conen en Juda Goslinga. Talentvolle nieuwkomers zijn Ammanual Ohene Boafo, Vasco Toco, Werner Kolf enGoua Robert Grovogui.

De film toont de waargebeurde en dramatische nacht, waarin medewerkers van de Nederlandse Marechaussee, de politie, de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) en de DV&O (Dienst Vervoer en Ondersteuning) een veldslag voeren met 5 uitgeprocedeerde en uit te zetten asielzoekers. De opnames van Cel 8 vinden tot eind augustus onder andere plaats bij Lelystad Airport.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het ministerie van OCW en het CoBO, de uitvoerder van het project. De NCRV, de coproducerende omroep, zendt de Telefilm in het voorjaar van 2013 uit op Nederland 2.