web analytics

Opnames 'De goede Dood' van start

Reacties zijn gesloten

Na het succes van het gelijknamige tragikomische toneelstuk zijn deze week de opnames van de speelfilm De Goede Dood gestart. De regie is in handen van Wannie de Wijn, die tevens, samen met Jeroen van den Berg, het scenario schreef. De Goede Dood wordt geproduceerd door Wallis Filmproducties (Pim Wallis de Vries) in samenwerking met Electric Zoo (Maarten van Hemmen). De hoofdrollen worden vertolkt door de complete originele cast uit het toneelstuk: Will van Kralingen, Huub Stapel, Peter Tuinman, Wilbert Gieske, Hans Thissen en Saskia Bonarius.

Als Bernhard kiest voor euthanasie, maakt dat heel wat los bij zijn naasten. Op de laatste avond die ze samen beleven wordt gezongen, gelachen en gehuild. Maar de twijfels en dilemma’s overheersen met het pijnlijke besef dat Bernhard er de volgende ochtend om 9 uur niet meer zal zijn.

Wannie de Wijn schreef en regisseerde eerder ook het toneelstuk dat in 2008 een doorslaand succes was met een tournee -inclusief reprise- van 120 voorstellingen langs vele uitverkochte zalen. De Toneelpublieksprijs 2008 was de bekroning hiervan. Inmiddels is het toneelstuk ook in Duitsland geproduceerd, en staan er producties in Oostenrijk en Engeland op stapel.

De opnames die plaatsvinden in Aerdenhout en omgeving duren tot 18 juli. Wild Bunch brengt De Goede Dood in het voorjaar van 2012 uit in de bioscoop.