web analytics

Opnames ‘Hoe duur was de Suiker’ van start

Reacties zijn gesloten

De opnames van het slavernijdrama Hoe Duur was de Suiker starten vandaag in Zuid-Afrika. Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Cynthia McLeod. De opnames van de film duren tot eind april.

Gaite Jansen (170hz, Lotus) en Yootha Wong-Loi-Sing vertolken de hoofdrollen van Sarith en Mini-Mini. Andere grote rollen zijn weggelegd voor onder anderen Benja Bruijning (De Bende van Oss, Alles is Familie), Yannick van de Velde (De Brief voor de Koning, In Oranje), Anna Raadsveld (Timboektoe, Overspel) en Kees Boot (Moordwijven, All Stars). Daarnaast zien we ook Genelva Krind (Tien Minuten Jeugdjournaal), Maurits Delchot a.k.a. Negativ (Alleen maar Nette Mensen) en Werner Kolf (Voetbalvrouwen). Jean van de Velde, die eerder onder andere Wit Licht en All Stars regisseerde, neemt het script en de regie voor zijn rekening.

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres?

In 2013 is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

De film wordt geproduceerd door Paul Voorthuysen en Richard Claus en gedistribueerd door Entertainment One Benelux. Hoe Duur was de Suiker wordt in september 2013 in de Nederlandse bioscopen verwacht.