web analytics

Opnames 'Laptop' van start

Reacties zijn gesloten

De opnames van de door Waterland Film geproduceerde Telefilm Laptop van regisseur Ger Poppelaars zijn vorige week in het Amsterdams Lyceum van start gegaan. De film gaat over drie aan lager wal geraakte mannen; Dirk (Loek Peters, o.a. Het echte Leven), John (Eric Corton, o.a. Baantjer) en Quickie (Achmed Akkabi, o.a. Rabat). Ze vinden op straat een laptop van de Officier van Justitie. De mannen kraken de laptop en ontdekken allerlei betrouwbare misdaaddossiers. Ze gaan op onderzoek uit en hiermee worden hun levens voorgoed op zijn kop gezet.

Belangrijke bijrollen zijn weggelegd voor onder andere Eva Marie de Waal, Jennifer Hoffman, Patrick Stoof en Giel Beelen. De opnames van de film vinden plaats in en rond Amsterdam en duren nog tot eind juli.

Laptop is een misdaadkomedie geschreven door Carel Donck (o.a. De Punt) en Ger Poppelaars (o.a. Deadline). Producent is Waterland Film, bekend van o.a. Nachtrit en Stille Nacht. Laptop wordt gemaakt in het kader van de Telefilm. Dit zijn Nederlandse speelfilms speciaal gemaakt voor de publieke omroep. De films behandelen actuele maatschappelijke thema’s zoals loverboys, integratie of de Nederlandse maffia. De Telefilm komt tot stand met financiële steun van het ministerie van OC en W en het CoBO-fonds en zal in het voorjaar van 2012 door de EO worden uitgezonden.