web analytics

Opnames 'Onderstroom' van start

Reacties zijn gesloten

Op 3, 4 en 5 juni zullen de opnamen plaatsvinden van de korte film Onderstroom met in de hoofdrollen Gaby Milder en Viggo Waas. De regie is in handen van Diede In’t Veld (Spangas, Vrijland) naar een scenario van Daan Gielis en geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films.

Onderstroom is de eerste productie van Smarthouse Films, dat met commerciële arthouse een publiek wil bedienen dat zich richt op cross-overfilms. “De combinatie van een artistiek scenario en de aanpak van een regisseur die veel ervaring heeft met mainstream films zal het soort film opleveren dat ik voor ogen heb om nu en in de toekomst te produceren. Ik ben er heel erg trots op dat ik samen met Diede en Daan Onderstroom als eerste productie onder de vlag van mijn nieuwe bedrijf kan maken.” Eerder werkte Danielle Guirguis aan films als Zwartboek, Komt een Vrouw bij de Dokter en De Gelukkige Huisvrouw.

Guirguis financierde de productie geheel in eigen beheer met een budget van 15.000 euro, terwijl de werkelijke kosten een veelvoud bedragen. Mede dankzij de hulp van Stuntteam Hammy de Beukelaer, Grip on Water, Grip Enterprises, Lites, Cam-a-Lot, Locatiegoed, Filmmore, Warnier Studio, Caramel Pictures, Film1 en Benelux Film Distributors is het mogelijk om deze korte film toch te realiseren. BFD zal de distributie op zich nemen en UPC zal met deze film voor het eerst een korte film aanbieden op UPC On Demand.

De crew bestaat uit Coen Stroeve (DOP), Vincent Geijsel (focus puller), Erik van Wouden (gaffer), Gregoor van de Kamp (bestboy), Willem Biemans (grip), Hans Overtoom (grip on water), Willem de Beukelaer (stunt coördinator), Florian Legters (production design), Aram van de Rest (First AD), Bianca van der Steen (make up), Nicolas Boyer (kleding), Just Posthumus (geluid), Nardi van Dijk (sound design) en Leon Noordzij (editor).

Onderstroom wordt volledig opgenomen in Amsterdam en zal in de zomer te zien zijn bij UPC On Demand.