web analytics

Opnames ‘Roken als een Turk’ van start

Reacties zijn gesloten

Vanaf vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april vinden de opnames plaats van de nieuwe KORT! Roken als een Turk, op locatie in de Zaanstreek. De korte fictiefilm is geschreven door debuterend scenarist Mustafa Duygulu en word geregisseerd door Remy van Heugten, o.a. regisseur van de series Hoe overleef ik, Van God Los, Willemspark en de telefilm Witte Vis.

Roken als een Turk speelt zich af op een typisch Turks ‘sünnet feest’. De Turkse cultuur, tradities en trots zijn verschillende thema’s die aan bod komen. Ook familierelaties staan onder druk in dit grotendeels Turks gesproken korte drama, met in de cast o.a.  de jonge debutant Kubilay Sengul, scenarist en tevens acteur Mustafa Duygulu, Gonca Karasu en Turan Furat.

Dit is alweer de 13e KORT! die IJswater Films in coproductie met de NTR gaat realiseren, met steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds en CoBO-fonds. Eerder waren zij producent van de Gouden Beer Winnaar Raak (regie Hanro Smitsman) en van andere prijswinnende KORT!s van diverse filmmakers, zoals Mark de Cloe, Simone van Dusseldorp, Erik de Bruyn, Tamar van denDop, Eche Janga en Boris Paval Conen. Roken als een Turk zal eind september 2012 in première gaan op het Nederlands Filmfestival in Utrecht, daarna online te zien zijn en wordt volgend jaar op televisie uitgezonden door de NTR.