web analytics

Opnames 'Rundskop' van start

Reacties zijn gesloten

24 Maart starten de opnames van de speelfilm ‘Rundskop’. ‘Rundskop’ is een internationale coproductie met Savage Film, Eyworks Film België, Artémis Productions en Waterland Film. De film kreeg in Nederland steun van het Nederlands Fonds voor de Film.

Debuterend regisseur Michaël R. Roskam heeft de regie in handen, tevens schreef hij het scenario van de film. Zijn korte film ’Carlo’ werd onder andere geselecteerd voor Film Festival Cannes ‘Shortissimo’, Clemont Ferrand Film Festival en Polar dans la Ville Film Festival in Frankrijk. Hier kreeg de film de juryprijs voor beste korte film. De cast betstaat onder andere uit Matthias Schoenaerts, (´My Queen Caro´), Frank Lammers (‘Nachtrit’) en Juda Goslinga (‘Stella’s Oorlog’).

Een politiemoord en het aansluitende onderzoek zetten het milieu van de Belgische hormonenmaffia op zijn kop.  Tijdens een transactie in het milieu wordt een jonge, Limburgse vetmester en hormonendealer met zijn vroegere jeugdvriend geconfronteerd, samen delen een verborgen, vreselijk trauma uit hun verleden.

‘Rundskop’ speelt zich af tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia.  De tragische moord op inspecteur/veearts Karel Van Noppen in 1995 diende als inspiratie voor de film.
‘Rundskop’ is een verhaal over vriendschap, loyaliteit en verloren onschuld.

De opnames van de film zullen nog duren tot 10 mei. De film zal in de winter van 2011 te zien zijn in de bioscopen.

Bron: Waterland Film

Een gedachte over “Opnames 'Rundskop' van start

Reacties zijn gesloten.