web analytics

Opnames 'Süskind' starten in april

Reacties zijn gesloten

Komende mand starten in België de opnames voor de nieuwe film van Rudolf van den Berg (Zoeken naar Eileen, Tirza), Süskind. Het verhaal speelt zich af in 1942 en gaat over de Jood Walter Süskind (gespeeld door Jeroen Spitzenberger), een van de belangrijkste medewerkers van de Joodsche Raad, die vriendschap sluit met de SS om zo een groep kinderen van de ondergang te redden.

De Joodsche Raad werd door de Duitse bezetter in het leven geroepen met als doel de deportatie van de Nederlandse joden efficiënt te laten verlopen. Bij het transport van de joden naar de vernietigingskampen speelde Walter Süskind een cruciale rol. Met gevaar voor eigen leven speelde Süskind echter een geraffineerd dubbelspel met de SS. Dankzij zijn verantwoordelijke positie wist hij samen met het Amsterdamse studentenverzet tweeduizend mensen, onder wie veel kinderen, te behoeden voor deportatie.

Tussen 4 en 13 april zullen in onder meer Antwerpen enkele scènes worden opgenomen. Agentschap XtraZ is nog op zoek naar figuranten – zowel mannen als vrouwen – van 4 tot 99 jaar. Aangezien de film zich afspeelt tijdens WOII moet de look wel juist zijn. Voor de heren betekent dat kort haar. Voor dames – minimaal – halflang haar en niet gekleurd.

Wie zin heeft om eens op een filmset te staan, kan alvast solliciteren en zijn gegevens doormailen (cv, foto’s en maten) naar info@xtraz.be.