web analytics

Opnames 'Vakantie in eigen land' van start

Reacties zijn gesloten

In juli en augustus zijn de opnames van het familiedrama Vakantie in eigen land. Een botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de kredietcrisis. Lottie Hellingman en Max van den Burg spelen hoofdrollen in de Telefilm van regisseur Hanro Smitsman, scenarioschrijver Rob Bloemkolk, producent Waterland Film en de VARA.

Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire en dochter Saskia neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti’s, bloeit iets moois op.

Vakantie in eigen land, een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Lottie Hellingman (De hel van ’63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg. Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap. Bijrollen in Vakantie in eigen land worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).

Waterland Film produceerde onder meerStella’s oorlog, ’n Beetje verliefd en Nachtrit. De Telefilm Köfte van Michiel van Jaarsveld wordt 31 juli uitgezonden op Nederland 2. De speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe draait vanaf 12 augustus in de bioscopen. In productie zijn onder meer de speelfilm Zieleman van Ben Sombogaard en de dramaserie De geheimen van Barslet van Boris Pavel Conen.

2 gedachten over “Opnames 'Vakantie in eigen land' van start

  1. Goedemiddag,
    Van de zomer hebben jullie bij ons opnames gemaakt voor de film. Vakantie in eigenland, wanneer wordt deze film uitgezonden?

    Groet,
    Eva Tigchelaar-Peucker
    Evangelische Broedergmeete Zeist

    1. Hoi Eva,

      Vakantie in eigen Land is een van de telefilms van 2011, die naar verwachting rond mei komend jaar zullen worden uitgezonden. Zodra we meer weten, zal hier weer een nieuwsbericht te vinden zijn.

Reacties zijn gesloten.