web analytics

‘Pagina 23’ naar Cannes en Las Vegas

Reacties zijn gesloten

Pagina 23 is de kortfilm die de jonge creatievelingen Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard in 48 uur maakten. Ze wonnen daarmee de juryprijs én publieksprijs tijdens het 48 Hour Film Project in Utrecht. Maar ook buiten Nederland gooit de film hoge ogen: zo wordt de kortfilm vertoond op het Cannes filmfestival en het NAB in Las Vegas.

Reclamefolders zijn doorgaans een toonbeeld van onverstoord huiselijk geluk. Maar, zoals we zien in ‘Pagina 23’, de beelden zijn te mooi om waar te zijn. Achter de stralende glimlach van de fotomodellen doemen de verstikkende dagelijkse sleur en het overspel op.

Op het Nederlands filmfestival won ‘Pagina 23’ de juryprijs en de publieksprijs in Utrecht, waarna ze doormochten naar de wereldfinale in Taos (New Mexico). Hier streden de 100 beste 48 Hour Films ter wereld tegen elkaar. ‘Pagina 23’ werd bekroond met twee prijzen, namelijk Best Graphics en Best Cinematography. Bovendien is de film geselecteerd voor vertoning op het filmfestival in Cannes in de Court Métrage (the Short Film Corner). Tevens wordt de film op 19 april vertoond tijdens de NAB Show in Las Vegas, de grootste TV vakbeurs ter wereld.

‘Pagina 23’ is een film van Jeroen Houben, Tim Arts en Stefan van den Boogaard. Jeroen Houben (1987) werkt in Amsterdam als regisseur van korte films en commercials. Stefan van den Boogaard (1984) en Tim Arts (1985) werken bij reclamebureau mortierbrigade te Brussel en zijn daarnaast bezig met andere filmprojecten. Alle drie zijn ze opgeleid aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie, en liepen ze stage bij reclamebureau Habbekrats – dat recentelijk een Gouden Kalf won met de film Rabat.

De kortfilm ‘Pagina 23’ werd gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project, waarbij de deelnemers worden uitgedaagd om binnen 48 uur een korte film te bedenken, te filmen en te monteren. De enige handvaten die ze krijgen zijn een karakter, een genre, een voorwerp en één zin dialoog. In 2011 werden er wereldwijd maar liefst 4,000 films gemaakt tijdens het 48 Hour Film Project, in 96 verschillende steden.