web analytics

Paul Verhoeven maakt film met publiek

Reacties zijn gesloten

Vandaag presenteerde regisseur Paul Verhoeven in Utrecht zijn nieuwe film aan het publiek. Hierbij roept hij de hulp in van zowel publiek als talentvolle filmmakers.

Kim van Kooten schreef de eerste 3 minuten van het script die aspirant filmmakers kunnen gaan verfilmen, meldt Het Parool. Het publiek kiest online welke scènes in de film komen. Ook hebben ze inbreng bij andere aspecten van de film, zoals de filmmuziek. De première is in de zomer van 2012. Er worden twee films gemaakt, één door het team samen en één door Verhoeven alleen.

Het project biedt deelnemers een unieke kans om zich te presenteren aan de top van de Nederlandse filmindustrie, zei Verhoeven. De regisseur heeft voor het project een team van vakspecialisten om zich heen verzameld, onder wie Janusz Gosschalk en Hans Kemna voor de casting van acteurs. De cast zal bestaan uit nieuw talent en acteurs die al langer aan de weg timmeren. Regisseur Martin Koolhoven (Oorlogswinter) doet ook mee aan het project en begeleidt beginnende en ambitieuze filmmakers.

Bron: Nos.nl / Parool / ANP