web analytics

Perquisite componeert filmmuziek 'Lotus'

Reacties zijn gesloten

Gouden Kalf-musicus en componist Perquisite gaat samen met zangeres Renske Taminiau de nummers schrijven voor de bioscoopfilm Lotus. Eerder heeft de singer-songwriter Miss Montreal haar muzikale medewerking toegezegd aan Lotus met de bijdrage van het nummer This is my life.

In het speelfilmdebuut van Pascale Simons worden, in één dag tijd, verschillende verhaallijnen ontvouwd. Het scenario werd geschreven door Philip Delmaar (Skin).

Bekende acteurs als Monic Hendrickx, Gaite Jansen, Georgina Verbaan, Chris Zegers, Raymond Thiry, Jack Wouterse, Peggy-Jane de Schepper, Martijn Lakemeier, Bruno Vanden Broecke, Nasrdin Dchar en Birgit Schuurman vervullen de rollen in deze mozaïekfilm. Lotus verschijnt einde zomer in de bioscopen.

Lotus volgt gedurende een middag, nacht en de daarop volgende ochtend bijna heimelijk enkele anonieme levens in onze drukke maatschappij. Er ontstaat een ontroerend palet van schurende en humoristische verhalen. In deze tijd hebben we steeds meer middelen om met elkaar in contact te komen, maar om elkaar daadwerkelijk te bereiken, moeten we ook meer moeite doen. Op zoek naar geluk doen de karakters een poging om dat te doorbreken.

De speelfilm begint als een bruisende middag op verschillende locaties in de grote stad. Ieder afzonderlijk worstelt met hedendaagse thema’s als: vooroordelen, eenzaamheid, homoseksualiteit, zorg en euthanasie. De daarop volgende avond scherpt hun dilemma’s op stevige wijze aan. De film ‘verstilt’ als in de nacht de geheimen, angsten en diepste wensen pijnlijk blootgelegd zijn. Als de volgende ochtend het leven in de stad weer op gang komt, pakken ook de personages hun veranderde, vergrote of ontwrichte levens weer op.

Lotus wordt geproduceerd door Marc Bary voor IJswater Films in coproductie met de VPRO en Revolver. De film komt tot stand in het kader van het low budget speelfilmplan De Oversteek III, ondersteund door Filmfonds, COBO, Mediafonds en het Rotterdam Media Fonds.