web analytics

Pizzamaffia naar Den Haag

Reacties zijn gesloten

Den Haag vormt dit voorjaar het decor van de film Pizzamaffia van Tim Oliehoek, naar het gelijknamige boek van Khalid Boudou. Dit maakte de gemeente woensdag bekend.

De gemeente voert sinds begin dit jaar een actief filmbeleid. De gemeente stelde een filmcommissioner aan en versoepelde de regels. Zij subsidieert sindsdien filmproducties die de stad een economische of promotionele impuls geven. Volgens wethouder Frits Huffnagel werpt dat beleid nu zijn vruchten af.

Volgens een woordvoerder van de gemeente krijgt Pizzamaffia niet rechtstreeks subsidie. Wel worden de filmmakers geholpen met onder meer vergunningen en hotelovernachtingen.

De Haagse filmcommissioner voert een lobby om regisseurs uit Nederland en het buitenland naar Den Haag te halen. Momenteel voert de gemeente onderhandelingen met de makers van de romantische tragikomedie Alle tijd, het regiedebuut van castingdirector Job Gosschalk.

Bron: ANP / Nu.nl

2 gedachten over “Pizzamaffia naar Den Haag

  1. Het zal tijd worden. Den Haag kent talloze prachtige locaties om te filmen. Elke keer wanneer bijvoorbeeld door de grote marktstraat loop heb ik het gevoel in een filmdecor te lopen.

    Ik denk persoonlijk ook dat de remake van Loft er een stuk beter tot zijn recht zou kunnen komen dan in Amsterdam. Maar wie weet heb ik het wel hartstikke fout.

Reacties zijn gesloten.