web analytics

Platina Film voor 'Dik Trom'

Reacties zijn gesloten

Dik Trom, de succesvolle familiefilm van Eyeworks Film en TV Drama (regie: Arne Toonen), heeft de status van Platina Film bereikt. Sinds de Nederlandse bioscooprelease op woensdag 24 november 2010 hebben al meer dan 400.000 bezoekers de film gezien. Regisseur Arne Toonen kreeg in bioscoop The Movies in Willemstad (Curaçao), waar de film ook met veel succes te zien is, de Platina Film overhandigd door Dik Trom-karakters Dolf (Thijs Römer) en de verkoopster in Dunhoven (Birgit Schuurman). Dik Trom is de eerste Platina Film van 2011.

In de vrolijke familiefilm Dik Trom krijgt de familie Trom uit Dikkedam de kans om in Dunhoven een eigen restaurant te beginnen. In tegenstelling tot de bewoners van Dikkedam, die allemaal van lekker en veel eten houden, zijn de Dunhovenaren vooral met hun lijn bezig. Maar Dik en zijn familie laten zich niet kennen. Op hilarische, ontroerende en doortastende wijze weten ze ieders hart te winnen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Dik Trom is nog in 108 zalen door heel Nederland te zien.