web analytics

Platina Film voor 'New Kids'

Reacties zijn gesloten

Al meer dan 400.000 bezoekers hebben New Kids Turbo gezien sinds de Nederlandse bioscooprelease van donderdag 9 december. Daarmee heeft de film van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil binnen 11 dagen de status van Platina Film bereikt. In aanwezigheid van New Kids Huub Smit en Tim Haars, Nicole van Nierop (Manuela) en Bart de Rijk (agent) werd vanavond in het Glazen Huis in Eindhoven de Platina Film uitgereikt door 3FM-dj Giel Beelen aan de regisseurs.

De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. NEW KIDS TURBO is een absurd verhaal met een hoge grapdichtheid.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.