web analytics

Producent 'Sint' dreigt met juridische stappen

Reacties zijn gesloten

Ouders & Coo moet een aantal beelden van de film Sint van de website sintislief.nl verwijderen. Dat eist de producent van de film, Tom de Mol, in een brief aan de ouderorganisatie. Gebeurt dit niet, dan stapt hij naar de rechter.

Beide partijen hebben dat woensdag laten weten. Het gaat onder meer om afbeeldingen van filmposters. De Mol zei woensdag zich eraan te storen dat deze worden gebruikt in ”een negatieve context”. In de brief stelt hij onder meer dat Ouders & Coo inbreuk maakt op zijn auteursrecht.

De ouderorganisatie zei in een reactie dat de filmposter niet te zien was op de site, maar dat daar slechts een link stond naar een internetpagina waarop dat wel het geval was. Zij heeft dit na ontvangst van de brief van De Mol nog duidelijker gemaakt.

Ouders & Coo verzet zich al langer tegen de posters van de komische horrorfilm van Dick Maas. Kinderen zouden daar bang van worden. Op de website sintislief.nl staat onder meer een overzicht van bioscopen en of de poster daar wel of niet te zien is.

De Reclame Code Commissie oordeelde eerder dat de poster – met daarop een dreigende afbeelding van de Sint – de grenzen van het toelaatbare niet overschrijdt.

Update 1: Er komt geen kort geding van Tom de Mol, producent van de film Sint, tegen de website www.sintislief.nl van Ouders & Coo. Dat heeft De Mol woensdagmiddag meegedeeld.

De Mol eiste woensdag onder meer in een brief dat de ouderorganisatie een aantal afbeeldingen van filmposters van de site zou verwijderen. Hij zei zich te storen aan de ‘negatieve context’ waarin deze posters werden gebruikt. Ouders & Coo zou inbreuk maken op zijn auteursrecht. De beelden zijn inmiddels van de site gehaald zodat De Mol afziet van juridische stappen.

Bron: ANP