web analytics

Project Margo van Geffen wint prijs in Busan

Reacties zijn gesloten

Op de slotavond van de Asian Project Market (Busan International Filmfestival) ontving EXOTIC PICTURES de ARTE International Prize. Het project is een samenwerking tussen Lemming Film en de gerenommeerde Indonesische filmmaker Edwin en zijn productie bedrijf Babibutafilm. Aan de ARTE International Prize is een bedrag van €6000 voor project ontwikkeling verbonden.

lemmingfilm

De film Exotic Pictures zal de lange en onderdrukte geschiedenis tussen de Nederlanders en de Indonesiërs via oorlog, sex, verlangen en verraad onderzoeken. Het verhaal speelt zich af op Bali in vier verschillende periodes tussen 1940 tot eind jaren ’50. De regie is in handen van Indonesisch regisseur Edwin, die samen met Marco van Geffen het scenario schrijft.

Edwin’s korte film Kara, Daughter of a Tree was de eerste Indonesische korte film die geselecteerd werd voor de Director’s Fortnight (Film Festival Cannes 2005). Zijn speelfilm debuut Blind Pig who Wants to Fly (2008) ging in wereldpremière tijdens het Busan Film Festival waarna de film wereldwijd op vele filmfestivals diverse prijzen won. Met zijn laatste film Postcards from the Zoo was Edwin in 2012 de eerste Indonesische regisseur in competitie van het Film Festival Berlijn.

Scenarioschrijver en regisseur Marco van Geffen schreef diverse prijswinnende filmscenario’s en regisseerde verschillende korte films, waarvan Het Zusje in 2007 geselecteerd werd voor de competitie van het Film Festival Cannes. Zijn speelfilmdebuut Onder Ons beleefde zijn wereldpremière op het Locarno Film Festival, waar de film twee prijzen in de wacht sleepte. Voor het scenario van zijn tweede speelfilm In jouw Naam ontving hij de International Relations ARTE Prijs tijdens het Film Festival Cannes. De film wordt in het voorjaar van 2014 in de filmtheaters verwacht.

Exotic Pictures werd gepresenteerd tijdens Paris Projects 2013 en tijdens het Productie Platform van het Nederlands Film Festival. De film wordt geproduceerd door Lemming Film en Babibutafilm. Als Duitse co-producent is Pallas Film aan het project verbonden.