web analytics

Regiedebuut Famke Janssen op NFF

Reacties zijn gesloten

Bringing up Bobby, het scenario- en regiedebuut van Famke Janssen, gaat in première op het 31e Nederlands Film Festival. Milla Jovovich, Bill Pullman en Marcia Cross spelen de hoofdrollen in deze film. De Nederlandse première van Bringing up Bobby, in aanwezigheid van regisseur Famke Janssen, vindt plaats op woensdag 28 september in de Stadsschouwburg Utrecht. Het Nederlands Film Festival maakt het voor publiek mogelijk om bij deze première aanwezig te zijn.

Bringing up Bobby gaat over De Oost-Europese Olive (Milla Jovovich), een charmante oplichtster, die haar leven bij elkaar heeft gelogen en bedrogen. Regelmatig moet ze met haar elfjarige zoontje Bobby (Spencer List) vluchten. In een poging haar criminele verleden achter zich te laten, probeert ze met Bobby in het religieuze Oklahoma een nieuw leven op te bouwen. Bobby en Olive weten iedereen op een innemende manier voor hun karretje te spannen. Het gaat fout wanneer Olive probeert de verzekering op te lichten en wordt gearresteerd. Tijdens haar tijd in de gevangenis moet zij leren inzien dat ze Bobby alleen een beter leven kan geven, als ze hem tijdelijk los kan laten.

Bringing up Bobby is geproduceerd door Sofia Sondervan en Famke Janssen. San Fu Maltha van Fu Works (Zwartboek, Süskind) en Reinier Selen van Rinkel Film (Nothing Personal) zijn coproducenten en de film wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds. Bringing up Bobby beleefde zijn wereldpremière op het Cannes Internationaal Film Festival en wordt voorjaar 2012 in Nederland uitgebracht door Benelux Film Distributors.

Première toegankelijk voor publiek
Het Nederlands Film Festival stelt voor de première van Bringing up Bobby kaarten voor publiek beschikbaar. Het NFF biedt een unieke kans om een rode loper première in het bijzijn van cast & crew mee te maken. Kaarten voor deze première kosten €12,50 (inclusief een welkomstdrankje) en kunnen hier besteld worden: www.filmfestival.nl/voorverkoop/