web analytics

'Richting West' geselecteerd voor IWFF

Reacties zijn gesloten

De film Richting West van Nicole van Kilsdonk met in de hoofdrol Susan Visser is uit meer dan 60 films vanuit de hele wereld geselecteerd voor de competitie van het International Women’s Film Festival (IWFF) in Dortmund, Duitsland. De competitie is gericht op werk van vrouwelijke regisseurs die hun debuutfilm hebben opgevolgd met een nieuw werk dat kenmerkend is voor hun stijl en verteltechniek.

Het International Women’s Film Festival neemt wereldwijd een belangrijke positie in. Met meer dan 100 films presenteert het festival een breed aanbod van huidige en historische films gemaakt door vrouwen.

Op haar fiets met kinderzitje haast Claire zich door de stad. Van haar opvliegende ex naar haar nieuwe wispelturige minnaar. Moeilijke mannen. In hoog tempo en van de ene stemming in de ander probeert ze de touwtjes in handen te houden en haar leven op de rails. Een filmisch essay over het leven in de grote stad.

Het festival vindt plaats van 12-17 april. Regisseur Nicole van Kilsdonk zal enkele dagen bij het festival te gast zijn.