web analytics

Roy Dames maakt film over eigen leven

Reacties zijn gesloten

Regisseur Roy Dames en producent KeyDocs werken samen aan de eerste persoonlijke film van de filmmaker. Roy Dames: ‘Dit wordt mijn belangrijkste film ooit.’

‘Broers’ wordt een persoonlijke zoektocht naar een weggestopt verleden: Een telefoontje over de dreigende sluiting van zijn oude kerk haalde de hele geschiedenis met Roy Dames’ op 22-jarige leeftijd overleden broer naar boven. Welke invloed hebben het wereldbeeld, het geloof en vooral de dood van zijn broer op het leven van de maker tot op de dag van vandaag gehad?

Regisseur Roy Dames maakte eerder succesvolle films als Foute Vrienden en Mocros. Hij werd vooral bekend met  eerstgenoemde, waarin hij 16 jaar lang een viertal bloedgabbers uit Amsterdam Oost volgde. Eveneens met KeyDocs regisseert Roy Dames op dit moment de Teledoc Recherche Mensenhandel. Centraal in zijn films staan veelal sociale en maatschappelijke kwesties. Hij probeert datgene te laten zien wat normaliter niet getoond wordt. Met Broers lijkt Dames een nieuwe weg in te slaan.

Broers zal in 2013 te zien zijn op televisie bij de EO en is mede mogelijk gemaakt met steun van het Mediafonds.

Een van de vele legendarische scènes uit het oeuvre van Dames: