web analytics

Ruben van der Meer in thriller 'Plan C'

Reacties zijn gesloten

Een deel van de cast van de film Plan C is bekend. Ruben van der Meer speelt de rol van rechercheur Ronald, Ton Kas en René van ’t Hof nemen de andere twee hoofdrollen van criminelen voor hun rekening. Plan C is de debuutfilm van LEV Pictures en regisseur Max Porcelijn.

Het is voor het eerst dat Van der Meer een hoofdrol gaat vertolken in een bioscoopfilm. Geheel nieuw is de filmwereld voor de ex-Lama echter niet. Ruben was onder andere te zien in Rent-a-Friend, Shouf Shouf Habibi!, Het Schnitzelparadijs en Alles is Liefde. Grote naamsbekendheid kreeg hij door het improvisatieprogramma de Lama’s waar hij van 2004 tot 2008 aan deelnam.

Ton Kas begon met acteren bij het toneelgezelschap Kas & de Wolf. Samen met toneelgroep Mugmetdegoudentand ontving hij de VSCD Mimeprijs. Ton was al eerder te zien in de films Lek, Vet Hard en Gewoon Hans. In 2009 ontving hij een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke bijrol in Vox Populi.

René van het Hof begon zijn carrière met de vertolking van Kees in de film Flodder. Samen met Beppie Melissen richtte hij de theatergroep Carver op waarmee hij onder andere de Mimeprijs en de Dommelsch Theater Publieksprijs won. Later was hij te zien in de films Pietje Bell, Alles is Liefde en De Gelukkige Huisvrouw.

Plan C gaat over Ronald Plasmeyer (Ruben van der Meer), een Amsterdamse rechercheur met een twijfelachtige reputatie en gokschulden. De Turkse onderwereldfiguur Suleyman bedreigt Ronalds ex-vrouw en zoontje om zijn geld terug te krijgen. Ronald bedenkt een geniaal plan om alles recht te zetten. Althans,dat denkt hij … Twee kleine criminelen (Ton Kas en René van ’t Hof) zullen een illegaal pokertoernooi overvallen. Omdat Ronald zelf meespeelt, heeft hij een perfect alibi. Snel, simpel en niemand raakt gewond. Een waterdicht plan … Totdat er doden vallen. Wanneer Ronalds partners in crime er met het geld vandoor gaan en zijn collega’s bij de politie hem van de overval beginnen te verdenken, volgt een zenuwslopend spel op leven en dood.

Plan C wordt geregisseerd door Max Porcelijn. Max werkte eerder samen met Ruben in de film De Ontgoocheling. Plan C wordt geproduceerd door LEV Pictures en komt tot stand in co-productie met de AVRO. De opnamen starten deze zomer in Amsterdam. De film zal 8 maart 2012 in de Nederlandse bioscoop worden uitgebracht door A-Film Distribution.