web analytics

Rutger Hauer in the picture in LUX

Reacties zijn gesloten

Rutger Hauer is in het weekend van 6 en 7 november eregast van LUX. Deze grootste internationale filmster van Nederlandse bodem bezoekt het Nijmeegse arthouse voor een uniek retrospectief van zijn oeuvre. Het hele programma is gratis toegankelijk!

Rutger Hauer
Rutger Hauer is zonder twijfel de meest succesvolle acteur die ons land rijk is met een indrukwekkende acteercarrière van meer dan 40 jaar. Hij is onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse film- en televisiegeschiedenis, dankzij de televisieserie Floris en films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters.

In Hollywood brak hij definitief door met Blade Runner. Sindsdien heeft Hauer internationaal behoorlijk aan de weg getimmerd en zich ontwikkeld tot een bijzondere, eigenzinnige acteur en regisseur. Hij verscheen in grote actiefilms als Wedlock, The Hitcher en Blind Fury, speelde ingetogen in The Legend of the Holy Drinker en nam kleine bijzondere rollen voor zijn rekening in het regiedebuut van George Clooney Confessions of a Dangerous Mind, Sin City van Robert Rodriguez, en Batman Begins van Christoffer Nolan. Na zijn regiedebuut van de korte film The Room (2001), heeft Hauer zich gefocust op dit genre. Dit door o.a. het opzetten van het ‘I’ve Seen Films International Film Festival’ voor de korte film in Milaan en de ‘Rutger Hauer Filmfactory’ voor jonge filmmakers in Rotterdam. Hauer is één van de weinige internationaal succesvolle acteurs, wiens werk wordt geprezen door zowel fans van actiefilms als liefhebbers van arthousefilms.

Gratis toegankelijk 2-daags retrospectief Rutger Hauer
LUX ontvangt Rutger Hauer 6 en 7 november voor 60 bijzondere filmvertoningen, een masterclass acteurregie voor jonge filmmakers, Meet & Greets, live interviews en meer. Het hele weekend vertoont LUX in 6 filmzalen van 12.00 tot 00.00 uur werk van en met Rutger Hauer. Dit retrospectief kijkt terug en vooruit op zijn oeuvre. Er zijn ook films te zien die nog nooit in Nederland vertoond werden, zoals Magic Flute Diaries, Spoon, The Rhapsody, The Making of the Mill and the Cross en Happiness Runs. Zeer bijzonder is de besloten voorvertoning van de nieuwste film van Paula van der Oest Black Butterflies over het leven van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker, met ook Carice van Houten en Liam Cunningham, die in het voorjaar van 2011 uitkomt.

Het gehele programma is gratis toegankelijk. Reserveren kan van 2 t/m 4 november. Voor de dagverkoop in het weekend wordt minimaal 50% van alle stoelen vrij gehouden. De speciale catalogus en het blokkenschema staan vanaf 1 november op de website en zijn vanaf 5 november verkrijgbaar in LUX. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.