web analytics

Scholten van Aschat, Crutzen en Herbers in horror ‘De Poel’

Reacties zijn gesloten

Komende zomer vinden de opnamen plaats van de Nederlandse horrorfilm De Poel. Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers spelen hoofdrollen in deze film, die het speelfilmdebuut is van schrijver/regisseur Chris W. Mitchell. De Poel is de eerste van vier speelfilms, die de afgelopen jaren zijn ontwikkeld door productiemaatschappij House of Netherhorror.

In De Poel gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oevers van een idyllisch bosmeertje, ver weg van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht, die in het meertje huist, het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

Het scenario voor De Poel is geschreven door regisseur Chris Mitchell en hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat. De opnamen zullen plaatsvinden van 10 juli tot 10 augustus 2013 in Overijssel.

De Poel is één van de eerste Nederlandse speelfilms die realiseringsgeld ontvangt van het Nederlands Filmfonds in het kader van het programma New Screen NL, waarmee projecten worden gesteund van regisseurs die hun eerste of tweede lange speelfilm maken.

Chris W. Mitchell verhuisde in 1988 vanuit Engeland naar Amsterdam. In 1993 maakte hij zijn debuut als schrijver/regisseur met de korte film Book, die geselecteerd werd voor festivals over de hele wereld en verkocht werd aan vele tv-stations, waaronder het Britse Channel 4. Zijn tweede film The Prodigal Son (1995) beleefde zijn première op het International Film Festival Rotterdam. Mitchell schreef en regisseerde vervolgens de korte films Nachtbijter, Jigsaw en Birthday Boy. Hij is een veelgevraagd scenarioschrijver en scriptdokter.

De Poel wordt geproduceerd door Jan Doense en Herman Slagter (House of Netherhorror) in samenwerking met San Fu Maltha (Fu Works). De distributie in Nederland en België wordt verzorgd door Just Film Distribution.

House of Netherhorror werd in 2009 opgericht door Jan Doense en Herman Slagter met als doel de ontwikkeling en realisering van Nederlandse horrorfilms. “Het genre is hier even populair als in elk ander land, maar wij staan zwaar op achterstand wat betreft de eigen producties”, aldus Doense. Met financiële steun van Ate de Jong, intendant bij het Nederlands Filmfonds, werd daarom de basis gelegd voor House of Netherhorror en De Poel.

De Poel wordt gedeeltelijk gefinancierd via crowdfunding. Hiervoor is het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP) in het leven geroepen, waar men vanaf 6 euro per maand aandeelhouder van de film kan worden. Voor meer informatie: www.houseofnetherhorror.nl en www.nnfp.nl.

De Poel is begin 2014 te zien in de bioscopen en wordt gedistribueerd door Just Film Distribution.