web analytics

Schrijf zelf een Dolje Weerwolfje verhaal!

Reacties zijn gesloten

Vanaf 30 november is Dolfje Weerwolfje, een creatie van Paul van Loon, ook te zien in een spannende bioscoopfilm! Om dit te vieren krijgt iedereen de kans om een nieuw avontuur van Dolfje te bedenken in de wedstrijd Mijn Dolfje Weerwolfje Verhaal! Deze wedstrijd is een initiatief van filmdistributeur Benelux Film Distributors en producent BosBros.

Voor iedereen die 13 jaar of jonger is en veel fantasie heeft, is dit dé kans!  Verzin jij een eigen verhaal met Dolfje in de hoofdrol? Paul van Loon kiest samen met zijn mede-jury leden filmproducent Burny Bos en scenarioschrijver van de film Tamara Bos de winnende verhalen uit.

Wat moet je doen?
Zodra je je hebt aangemeld op deze site, kun je je eigen verhaal schrijven of heel makkelijk uploaden. Wanneer je je verhaal hebt ingestuurd, kan er op je gestemd worden. Natuurlijk wil jij de meeste stemmen binnen slepen, want hoe meer stemmen je behaalt, hoe groter de kans dat jij in de finale terecht komt! De schrijfwedstrijd duurt precies 5 weken. Aan het eind van elke wedstrijdweek gaan de 5 verhalen met de meeste stemmen door naar de finaleronde. Zorg dus dat er veel op jouw verhaal gestemd wordt! Vraag al je vrienden en familie om op jouw verhaal te stemmen. In de finale zal de jury alle 25 finalisten beoordelen, en de 5 winnaars kiezen. Op de site zelf staat nog meer informatie.

Hoofdprijs (5 winnaars)
Maar liefst 5 winnaars krijgen de prachtige hoofdprijs. Jouw  verhaalidee wordt uitgewerkt tot een nieuw Dolfje Weerwolfje verhaal. Dit verhaal zal gedrukt worden in een boekje dat hoort bij de unieke DVD uitgave van de Dolfje Weerwolfje film, die in maart 2012 verschijnt. Bij jouw verhaal komt je naam en / of een foto te staan. Als winnaar krijg je gratis 10 exemplaren van deze uitgave, zodat je hem trots kunt uitdelen aan je familie, vriendjes en vriendinnetjes. Daarbij krijgen de 5 winnaars ook een door Paul van Loon gesigneerd exemplaar van het Dolfje Weerwolfje filmboek, en nog veel meer leuke Dolfje-prijzen.

Tweede prijs (20 winnaars)
Dring je met jouw verhaal door naar de finale, maar wordt je uiteindelijk niet gekozen als winnaar? Dan krijg je toch een mooie prijs. Alle namen van de finalisten worden op een erelijst afgedrukt in het speciale boekje dat hoort bij de unieke DVD uitgave. Natuurlijk krijg je van deze uitgave een exemplaar toegestuurd, samen met het Dolfje Weerwolfje filmboek.

Stemmers ook in de prijzen
Niet alleen de deelnemers maken kans op mooie prijzen. Ook onder alle mensen die stemmen op de verhalen worden 25 exemplaren van de unieke DVD uitgave verloot!

De film
Dolfje Weerwolfje is de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. De regisseur is Joram Lürsen. Het scenario is geschreven door Tamara Bos. De hoofdrollen worden vertolkt door Ole Kroes, Kim van Kooten, Remko Vrijdag, Maas Bronkhuyzen, Joop Keesmaat en Trudy Labij.

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan holt hij door het park en de tuinen van de buren. Hij jaagt achter kippen en eenden. De volgende ochtend wordt hij weer wakker als een gewoon jongetje. Nu begrijpt hij waarom hij zich altijd zo anders heeft gevoeld dan zijn pleegouders en zijn pleegbroertje Timmie. Hij is een weerwolf. De gevoelige Dolfje wil helemaal niet anders zijn. Hij wil gewoon zijn, net als iedereen. Hij is bang dat zijn vader en moeder hem niet meer willen als ze ontdekken dat hij een weerwolf is. Dolfje wil koste wat kost zijn geheim bewaren, maar dat is niet zo makkelijk. Het is tenslotte iedere maand wel een keer volle maan….