web analytics

Serie 'Den Uyl' in première op NFF

Reacties zijn gesloten

De driedelige televisieserie Den Uyl en de Affaire Lockheed beleeft op 29 september haar wereldpremière op het Nederlands Filmfestival. Dat hebben de VARA en producent Dutch Mountain Movies vrijdag gemeld.

Het verhaal is gebaseerd op de ontwikkelingen rond de Lockheed-affaire. Deze speelde in 1976 toen bleek dat prins Bernhard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed. Hierdoor kwam de sociaaldemocratische premier Joop den Uyl voor een groot dilemma te staan.

De hoofdrollen worden vertolkt door Joop Keesmaat (Den Uyl), Catherine ten Bruggencate (koningin Juliana) en Hubert Fermin (prins Bernhard).

Het scenario is van Ger Beukenkamp, die eerder ook verantwoordelijk was voor op waarheid geïnspireerde producties als De kroon (over de politieke problemen rond het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima) en De prins en het meisje (over het huwelijk tussen Johan Friso en Mabel Wisse Smit).

De drie afleveringen zijn op 10, 17 en 24 oktober te zien op Nederland 2. Het NFF vindt plaats van 22 september tot en met 1 oktober.

Bron: De Telegraaf