web analytics

Sint arriveert in Nederland

Reacties zijn gesloten

De veelbesproken nieuwe film van Dick Maas, de komische horror Sint, gaat woensdag in het Amsterdamse Muziektheater in première. Het is voor het eerst dat de zogenoemde Stopera ruimte biedt aan een filmpremière. Net zoals de goedheiligman traditiegetrouw zijn entree maakt in Nederland, arriveren de hoofdrolspelers woensdagavond per boot bij het Muziektheater.

In de film bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. De gruwelijke manier waarop de sint met kinderen omgaat, maakt de film ongeschikt voor jonge kijkers.

Het promotiemateriaal van de film riep nogal wat weerstand op. Zo ontving de Reclame Code Commissie honderden klachten van ouders die de posters te gruwelijk vonden voor hun kinderen. Het orgaan oordeelde eerder dat de reclameuitingen mogen blijven hangen, maar filmmaker Johan Nijenhuis ging tegen die uitspraak in beroep. Donderdag buigt de commissie zich opnieuw over de omstreden posters.

Sint draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen. Dit weekend zijn er in diverse Pathé-theaters al speciale voorpremières.

Bron: ANP