web analytics

Sinterklaas DVD is Goud

Reacties zijn gesloten

De DVD Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot van regisseur Martijn van Nellestijn is sinds 13 oktober van dit jaar 50.000 keer verkocht. Daarmee heeft de best bezochte Nederlandse familiefilm van 2009 opnieuw de gouden status bereikt.

Tijdens een speciale vertoning op dinsdag 23 november i.s.m. het Sterrenfonds in Pathé Breda kreeg producent Erik-Jan Slot de Gouden DVD overhandigd door niemand minder dan Frans Bauer, de kapitein van de pakjesboot. Daarmee valt de film voor de tweede keer in de prijzen. In 2009 ontving de Verdwenen Pakjesboot ook al de Gouden Film trofee met in totaal meer dan 300.000 bezoekers.

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot is de vierde sinterklaasfilm van Van Nellestijn en heeft een absolute sterrencast met, naast Frans Bauer, o.a. Gerard Joling, Bartho Braat, Kiki Classen, Inge Ipenburg, Henk-Jan Smits, Adriaan, Pamela Teves, Djumbo, Coole Piet Diego en natuurlijk Sinterklaas zelf. In de film wordt jong en oud meegenomen op een spannend avontuur door Spanje, België en natuurlijk Nederland.

Als Sinterklaas en Diego in de haven van Valencia aankomen, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de pakjesboot op tijd in te halen. Dat valt niet mee, want door toedoen van de boeven Joris en Boris zijn de Pieten al een dag eerder naar Nederland vertrokken. Ook de kapitein van de pakjesboot denkt dat Sinterklaas gewoon aan boord is. Lukt het Sinterklaas en Diego om op tijd de boot bij te halen?

Momenteel draait Van Nellestijns vijfde Sinterklaasfilm met succes in de bioscopen: voor Sinterklaas en het Pakjes Mysterie zijn inmiddels al zo’n 150.000 kaartjes verkocht.