web analytics

'Smoorverliefd' in première in Gent

Reacties zijn gesloten

Smoorverliefd, de derde speelfilm van Hilde van Mieghem, opent het 37e Filmfestival Gent (12-23 oktober). De film beleeft er meteen ook zijn wereldpremière. Hilde van Mieghem is de zevende Belgische regisseur – en tevens de eerste vrouwelijke regisseur van bij ons – die het Festival opent.

In de hoofdrollen van deze romantische komedie zien we een topcast die wordt aangevoerd door o.a. Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck, Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens en Jan Decleir.  Alles draait rond het turbulente leven van vier sterke op zoek  naar ‘love, peace, en happiness’. Eerste verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en tenslotte onverwoestbare oude liefde kruiden het wat chaotische bestaan van deze vier vrouwen. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer. Blijft nog maar de vraag of het weerwerk van hun mannelijke antagonisten deze cocktail van vastberadenheid en vrouwelijke hormonen kan ontmijnen…

Smoorverliefd is een productie van Caviar en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD), en werd gesteund door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De film zal vanaf 8 december te zien zijn in de bioscoop.

Bron: VAF