web analytics

‘Sonny Boy’ ook in Suriname in première

Reacties zijn gesloten

De speelfilm ‘Sonny Boy’ beleeft op 13 april de Surinaamse première in TBL Cinemas, meldt Star Nieuws. In Nederland trok de film van Maria Peters zo’n 400.000 bezoekers.

‘Sonny Boy’ is gebaseerd op het levensverhaal van de jonge Surinaamse student Waldemar Nods (gespeeld door Sergio Hasselbaink) die vanuit zijn geboorteland Suriname naar Nederland vertrekt voor zijn studie. Daar krijgt hij een stormachtige relatie met de Nederlandse Rika (Ricky Koole). Zij verlaat man en kinderen voor een veel jongere, zwarte minnaar van wie ze ook nog eens in verwachting raakt van Sonny Boy. Een grotere schande is nauwelijks denkbaar eind jaren dertig. Wanneer ze tijdens de oorlog onderdak bieden aan joodse onderduikers stevent het verhaal af op een dramatische ontknoping.

De première in Paramaribo wordt bijgewoond door Waldy Nods, de échte Sonny Boy, de zoon van Waldemar en Rika, die inmiddels 81 is. Ook regisseur Maria Peters, hoofdrolspelers Koole en Hasselbaink en producent Hans Pos komen half april over uit Nederland. Tijdens hun verblijf verzorgen leden van de filmcrew een aantal workhops en masterclasses met als thema ‘de kunst van het filmmaken’.