web analytics

Sony (SPC) koopt Oorlogswinter voor VS

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse film Oorlogswinter is verkocht aan de Verenigde Staten. De grote distributeur Sony Pictures Classics heeft de film van regisseur Martin Koolhoven aangekocht voor de Amerikaanse bioscopen.

Oorlogswinter staat op een shortlist van negen titels die begin maart een kans maken op een Oscar voor beste buitenlandse film. Diverse gezaghebbende bladen vestigden positieve aandacht op de Nederlandse productie en voorvertoningen in Los Angeles lokten positieve reacties uit van pers en publiek.

Regisseur Koolhoven laat maandag weten ”trots en blij” te zijn dat zijn film in de Amerikaanse bioscopen wordt uitgebracht. ”Sony Pictures is de grootste Amerikaanse speler als het gaat om het aankopen van buitenlandse producties in de VS”, legt hij uit.

Het is nog niet duidelijk wanneer Oorlogswinter in de Amerikaanse bioscopen te zien is. ”Er hangt veel van af of we morgen een nominatie in de wacht slepen of niet”, erkent Koolhoven. ”Maar het geeft een erg goed gevoeld dat een grote distributeur nu al de deal heeft willen sluiten.”

Als Oorlogswinter wordt genomineerd, gaat de Nederlandse regisseur de komende weken naar de Verenigde Staten om zijn film onder de aandacht van de Oscarstemmers te brengen.

De productie werd eerder al verkocht aan Australië, Ierland, Engeland, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Oostenrijk en China.

Bron: Nu.nl