web analytics

‘Sorry’ wint 48 Hour Film Project Rotterdam

Reacties zijn gesloten

De film ‘Sorry’ van regisseur Jeroen Houben is de grote winnaar van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. De korte comedy kreeg vanavond vijf awards uitgereikt in gebouw De Machinist, waaronder die voor Beste Film. Als winnaar van het 48 Hour Film Project in Rotterdam, zal de film later dit jaar deelnemen aan de wereldfinale van het festival in Hollywood, samen met 120 andere stedenwinnaars.

‘Sorry’ vertelt het verhaal van een gezin, dat zojuist door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Acteurs John Buijsman (vader), Joke Bruijs (moeder) en Nasrdin Dchar (zoon) kibbelen in de auto na over de toedracht van het ongeluk en het verloop van hun verdere gezinsleven. De jury beloonde de film met vijf awards: Beste Film,  Beste Regie, Beste Acteur (John Buijsman), Beste Muziek en Beste Gebruik van het Genre.

Aan de eerste editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam namen afgelopen weekend meer dan vierhonderd filmmakers deel, die in totaal zevenentwintig verschillende films maakten. Aan het begin van de 48 uur ontvingen zij daarbij vier verplichte ingrediënten: een genre, een personage, een voorwerp en een zin. Vervolgens hadden de filmmakers twee dagen de tijd om een script te bedenken, alle beelden te maken en de montage af te ronden. Vijf teams haalden de deadline niet en kwamen daarom niet in aanmerking voor de prijzen.

De films werden beoordeeld door een professionele vakjury, bestaande uit actrice Miryanna van Reeden, filmjournalist Ab Zagt en producer Richard Schut. Het juryrapport vertelt: ,,De originaliteit van het verhaal, de consequent volgehouden komische toon, de wisselwerking tussen de drie acteurs en de uitwerking van een bizar uitgangspunt, leverden een film op waarvoor de maker zich niet voor hoeft te verontschuldigen. ‘Sorry’ is de terechte winnaar!”

Organisator Hans Groenendijk kijkt tevreden terug op de eerste editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam, een festival dat wereldwijd georganiseerd wordt. ,,De hoeveelheid deelnemers heeft ons positief verrast. Het leuke van het festival is dat er uiteindelijk een aantal topfilms boven zijn komen drijven, maar dat we ook een aantal zeer merkwaardige inzendingen hebben gezien. Het niveau loopt uiteen en dat heeft zo zijn charmes. We willen volgend jaar graag een nieuwe editie van het festival op Coolhaveneiland organiseren.”

Een gedachte over “‘Sorry’ wint 48 Hour Film Project Rotterdam

  1. Jeroen, gefeliciteerd met deze mooie waardering voor een prachtig werk.
    Het kostte geen moeite om met volle aandacht jouw film te volgen.
    Ik heb ervan genoten en heb vol bewondering het resultaat gezien.

    nogmaals proficiat en succes verder

Reacties zijn gesloten.