web analytics

‘Spijt!’ bekroond in Toronto

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse jeugdfilm Spijt! is bekroond in Toronto. De verfilming van het boek van Carry Slee was geselecteerd voor TIFF Kids, het gezaghebbende jeugdfilmfestival dat elk jaar onder de paraplu van het ‘volwassen’ Festival van Toronto plaatsvindt. Spijt! won afgelopen weekend de grote publieksprijs voor beste speelfilm. Zo meldt BuzzE / ANP.

In Spijt! volgen we Jochem en David. Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen.

Spijt! trok in Nederland meer dan 400.000 bezoekers en won inmiddels al vele prijzen in het buitenland. Producent Shooting Star is onlangs gestart met de opnamen voor de verfilming van Slee’s Pijnstillers.