web analytics

‘Stand van de Sterren’ maakt kans op EFA

Reacties zijn gesloten

De Nederlandse documentaire Stand van de Sterren van regisseur Leonard Retel Helmrich is genomineerd voor een European Film Award. De documentaires ¡Vivian Las Antipodas! van regisseur Victor Kossakovsky en de 3D documentaire Pina van regisseur Wim Wenders zijn tevens genomineerd in dezelfde categorie. De European Film Awards worden gezien als de Europese tegenhanger van de Oscars. Stand van de sterren is genomineerd in de categorie EFA Documentary 2011.

De European Film Awards worden uitgereikt door de European Film Academy. De European Film Academy werd opgericht in 1988 en verenigd meer dan 2500 Europese film professionals met als doel de promotie van Europese film. De European Film Award wordt elk jaar uitgereikt aan 17 categorieën. Voor elke categorie worden 3 films genomineerd door een speciale commissie van experts. 2.500 ‘EFA voting members’ kiezen hieruit de winnaars. Enkel Europese producenten, regisseurs en acteurs komen in aanmerking voor een EFA. De EFA Awards behoren tot de meest prestigieuze filmprijzen van Europa.

Stand van de Sterren is geproduceerd door Hetty Naaijkens-Retel Helmrich voor Scarabeefilms in co-productie met de HUMAN. Stand van de Sterren werd het afgelopen jaar al voor meer dan zestig internationale filmfestival geselecteerd en sleepte talloze hoofdprijzen in de wacht, onder meer op het prestigieuze Sundance Film Festival en het IDFA. Stand van de Sterren heeft zich tevens gekwalificeerd voor de Amerikaanse Academy Awards.

De European Film Awards worden op 3 december uitgereikt in Berlijn. Stand van de Sterren wordt op woensdag 16 november om 20.20 uur uitgezonden op Nederland 2 (HUMAN).

Bron: Standvandesterren.nl