web analytics

Start opnames Sinterklaasfilm 'Bennie Stout'

Reacties zijn gesloten

Deze week starten in het historische Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de opnames van de avonturenfilm Bennie Stout (aka De grote Film van Sinterklaas) van Johan Nijenhuis. Een film die zich afspeelt in de crisistijd van de jaren ’30, waarbij het jongetje Bennie op zoek gaat naar zijn vader, die noodgedwongen in Spanje verblijft. Hij hoopt met Sint en zijn Pieten mee te kunnen in de zak. Het wordt de duurste en grootste Sinterklaasfilm ooit gemaakt.

Voor Koen Dobbelaer (Bennie – korte film Kus), Marijn Bekkenk (Steven – korte film Juli, TV-film De laatste reis van meneer van Leeuwen), Pieter Lossie (Roderick) en Merel Boot (Sophie) gaat een droom in vervulling. Uit honderden kinderen tussen de 8 en 10 jaar zijn zij uitgekozen om de hoofdrollen te spelen.

Ook de volwassen rollen zijn inmiddels bekend. Hanna Verboom (Snowfever, De Co-Assistent) en Koert Jan de Bruijn (Goede Tijden, Slechte Tijden) schitteren als de ouders van Ben en Steven. Irene Moors (samen met Carlo Boszhard presentator van Life4You, winnaar Gouden Televizierring voor de TVkantine) is de schooljuf van Ben. Diederik Ebbinge (één van de ‘Vliegende Panters’) en Plien van Bennekom vertolken de rollen van de Burgemeester en zijn vrouw Winifred. Bianca Krijgsman, met wie Plien het bekende cabaretduo ‘Plien en Bianca’ vormt, speelt de Bakkersvrouw.

Naast heel veel Pieten maakt ook de enige echte Sinterklaas in de film zijn opwachting. Hiervoor komt hij speciaal over uit Spanje.