web analytics

Stem op je favoriet!

Reacties zijn gesloten

Stem vanaf vandaag op een van de zeventien films die op 5 oktober kans maken op het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. Dit jaar is de opzet voor het Gouden Kalf voor de Publieksprijs gewijzigd. Niet alleen het festivalpubliek, maar heel Nederland kan voortaan stemmen voor het Gouden Kalf voor de Publieksprijs. De films die kans maken op dit Gouden Kalf zijn de zeventien films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 oktober 2011 t/m 25 september 2012.

Er vinden twee stemrondes plaats. In de eerste stemronde kan heel Nederland van 26 t/m 30 september per sms één keer stemmen op de favoriete film uit zeventien titels. Deze zeventien titels zijn: Achtste Groepers huilen niet, All Stars 2: Old Stars, De Benden van Oss, Bennie Stout, Body Language, Brammetje Baas, De Heineken Ontvoering, Jackie, New Kids Nitro, Nova Zembla, Razend, Sinterklaas en het Raadsel van 5 december, Sprookjesboom: de film, Suskind, Tony 10, De Verbouwing.

Tijdens de NFF Talkshow op 30 september (22:30, Stadsschouwburg Utrecht Blauwe Zaal, gratis toegankelijk) wordt de Top 3 met de meeste stemmen bekendgemaakt en om 23:00 worden de lijnen heropend. Vanaf dan kan heel Nederland tot 4 oktober 00:00 opnieuw één keer per sms stemmen op een van de drie winnende titels. De juiste codes hiervoor worden die avond bekendgemaakt. Stem mee en maak kans op 2 kaarten voor het Filmbal van het Nederlands Film Festival en een mooi dvd-pakket met actuele Nederlandse films.

Op vrijdag 5 oktober wordt het Gouden Kalf voor de Publieksprijs uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film.

Klik hier voor de stemprocedure.