web analytics

Stuntcoördinator De Beukelaer maakt dankzij crowdfunding eerste film

Reacties zijn gesloten

Stuntcoördinator Willem de Beukelaar heeft voor zijn regiedebuut Kroost in 50 dagen meer dan 31.000 euro op weten te halen dankzij de bijdragen van crowdfundplatform CineCrowd. Het is het hoogste bedrag ooit behaald op deze website waar het publiek in ruil voor een beloning films mogelijk maakt.

Willem de Beukelaer is in Nederland vooral bekend als stuntcoördinator, ongeveer 85% van alle stunts in de Benelux worden gedaan door de Beukelaer en zijn stuntteam. Naast zijn werk als stuntcoördinator heeft hij aan verschillende films meegewerkt als 2nd unit regisseur. Hier wilde hij meer mee doen en besloot op zoek te gaan naar een script dat hij zelf kon regisseren.

Deze droom werd snel werkelijkheid toen Willem de Beukelaer en producent Ariel Castillo elkaar troffen op de set. Tijdens een gesprek tussen het draaien door ontdekten de twee dat ze beiden een droom deelden om een onconventionele actiefilm te produceren.

De film gaat over de 8-jarige Molly die op een dag thuis komt van school met het idee haar favoriete prinsessenfilm te kijken. Helaas voor Molly blijkt dat Kevin, haar grote broer, de bank en televisie al in beslag heeft genomen. Wat begint als een pesterijtje loopt vervolgens snel gigantisch uit de hand.

Met de cast & crew heeft de Beukelaer flink wat ervaring en talent in huis gehaald en belooft de film naast de bekende actie scenes van de Beukelaer ook kwalitatief hoogstaand project te worden. De hoofdrollen zullen gespeeld worden door Faas Wijn, bekend van ‘Tony 10’ en ‘De Groeten van Mike’, en Maylin van Putten, eerder te zien was in ‘Moordvrouwen’ en ‘Komt een Man bij de Dokter’. Daan Schuurmans zal de rol van de vader op zich nemen en de moeder zal worden gespeeld door de Belgische actrice Kathleen Goossens.

De opnames van Kroost zullen op 23, 24 & 25 augustus plaatsvinden in de voormalige woning van Wubbo Ockels, een villa in Aerdenhout.

In totaal haalde De Beukelaer 31.150 euro op via crowdfunding. 50 dagen lang stond het project op CineCrowd. In ruil voor donatie konden de supporters een stunt & SFX workshop van Willem de Beukelaer zelf, kaartjes voor de première, een kijkje op de set of een vermelding op de aftiteling krijgen – hoe hoger de gift, hoe groter de reward.

CineCrowd is het crowdfundingplatform in Nederland voor films. Het platform bestaat nu iets meer dan twee jaar en heeft sindsdien 85 films succesvol gefinancierd.

Een gedachte over “Stuntcoördinator De Beukelaer maakt dankzij crowdfunding eerste film

  1. Dit is toch geen concept voor een actiefilm? En hoe neem je een actiefilm in drie dagen op? Uitdagingen gegarandeerd!

Reacties zijn gesloten.