web analytics

Succestocht ‘Papa’s Tango’ duurt voort

Reacties zijn gesloten

Uit 900 inzendingen zijn 246 jeugdproducties geselecteerd voor het Chicago International Children’s Film Festival (CICFF), waaronder de Nederlandse korte kinderfilm Papa’s Tango; regie Michiel van Jaarsveld, scenario Amarins Romkema en geproduceerd door IJswater Films en de Boeddhistische Omroep (BOS).

Het prestigieuze Amerikaanse filmfestival vindt plaats van 26 oktober t/m 4 november. Het is de 20ste selectie voor de succesvolle kinderfilm na haar première vorig jaar op het Amsterdamse Cinekid festival, waarna de Berlinale volgde; in aanwezigheid van de makers en de jonge hoofdrolspeelster beleefdePapa’s Tango in februari haar internationale première in het jeugdcompetitieprogramma op het Filmfestival van Berlijn. De film was tevens ‘runner up’ op het televisiefestival Prix Jeunesse (München) en werd tijdens het Bologna Filmfestival onderscheiden met zowel de publieks- als de juryprijs. Inmiddels heeft Papa’s Tango ongeveer alle continenten afgereisd en zal de film bovendien te zien zijn in Utrecht op het Nederlands Film Festival (op zat 29/09 om 12:15u en woensdag 3/10 om 22:15u, allebei in Louis Hartlooper Complex 3)

Hannah (Lucía Almeida Carrion) is radeloos wanneer haar Argentijnse vader (Fidel Garcia Cortez), die gescheiden leeft van haar Nederlandse moeder (Saskia Temmink), besluit om definitief terug te keren naar zijn geboortestad Buenos Aires. Zij probeert dit verlies te verwerken en ontdekt dat hun gemeenschappelijke liefde voor de tango de verre afstand moeiteloos overbrugt.

Papa’s Tango is een coproductie van IJswater Films en de BOS en kwam tot stand i.h.k.v. ‘Kind en Kleur’ met steun van het Mediafonds. Medio oktober zijn de opnamen van een nieuwe korte kinderfilm van hetzelfde team (Michiel van Jaarsveld, Amarins Romkema en IJswater Films), getiteld: De Maan van Anouar (i.h.k.v. ‘Nu of Nooit’ in coproductie met de NTR; eind december te zien op televisie).