web analytics

Susan Visser in 'Richting West'

Reacties zijn gesloten

Susan Visser zal de vrouwelijke hoofdrol spelen in Richting West, de nieuwe film van Nicole van Kilsdonk (scenario en regie). Dit hebben producent KeyFilm en distributeur A-Film Distribution bekendgemaakt. De opnames starten in maart en zullen in Rotterdam plaatsvinden.

Susan Visser is bij het grote publiek vooral bekend door haar rol in de TV-serie Gooische Vrouwen, die dit jaar werd bekroond met de Gouden Televizierring. Verder speelde ze (gast)rollen in TV-series zoals S1ngle, Grijpstra & de Gier, Intensive Care, Dunya en Desie en All Stars. In de bioscoop was ze onder andere te bewonderen in Zwartboek, Het Zwijgen, Lover of Loser, Polleke, De Jurk en Amazones, waarvoor ze genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Op toneel schitterde ze in rollen bij onder andere het Nationale Toneel en De Theatercompagnie.
 
Nicole van Kilsdonk maakte eerder ondermeer de films Hoe overleef ik mezelf, Zadelpijn en Johan.  
 
Richting West verhaalt over het chaotische leven van Claire (38), vrouw, minnares, dochter, alleenstaande moeder. Op haar fiets met kinderzitje haast ze zich door de stad. Van haar ex met losse handjes naar haar nieuwe minnaar met bindingsangst. Moeilijke mannen. In hoog tempo en van de ene stemming in de ander probeert ze de touwtjes in handen te houden en haar leven op de rails. Een filmisch essay over het leven in de grote stad.  
 
De film komt tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Rotterdam Media Fonds. A-Film Distribution brengt Richting West uit in de bioscoop.