web analytics

‘Taped’ wint internationale prijs

Reacties zijn gesloten

De door Alain de Levita van NL Film geproduceerde thriller Taped van regisseur Diederik van Rooijen heeft op het Stony Brook festival in Amerika de juryprijs voor beste speelfilm gewonnen.

Het Stony Brook festival bestaat sinds 1996 en presenteert ieder jaar een programma van nieuwe, onafhankelijke speelfilms en korte films. Het festival vindt plaats in Stony Brook, op Long Island bij New York. De 17e editie van het festival vond plaats tussen 19 en 28 juli.

Quote Alain de Levita: “Ik ben dolblij met deze Amerikaanse prijs. Het is een verdiende beloning voor iedereen die met liefde en overgave aan deze film heeft gewerkt. Voor mezelf was het een mooie ervaring om voor de derde keer op dit festival aanwezig te zijn. Bovendien betekent deze prijs een krachtige nieuwe impuls voor de aanstaande Amerikaanse remake van Taped.”

In Taped doen Johan (Barry Atsma) en Saar (Susan Visser) een laatste poging om hun huwelijk te redden door samen op vakantie te gaan naar Buenos Aires. Wanneer ze echter per ongeluk een gruwelijke politiemoord vastleggen, staat ineens niet alleen hun huwelijk meer op het spel maar ook hun leven.

Taped werd geregisseerd door Diederik van Rooijen (o.a. Penoza) die i.s.m. Marnie Blok tevens het scenario schreef en is een productie van NL Film i.s.m. de KRO. De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Independent film heeft de film uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.

Eerder dit jaar werden de remakerechten van Taped al aan Amerika verkocht. De remake van Taped wordt geproduceerde door Columbia Pictures en de Oscar-winnende producenten Douglas Wick en Lucy (bekend van o.a. Gladiator).

NL Film werd opgericht eind 2001 en staat onder leiding van Alain de Levita. Het productiehuis is gespecialiseerd in speelfilm en televisiedrama w.o. series als Penoza,In Therapie en Spangas en speelfilms als De Storm, Lang & Gelukkig en Foekisa de Miniheks.

3 gedachten over “‘Taped’ wint internationale prijs

  1. Tot op heden is “Taped” tot mijn niet geringe verbazing nog niet op dvd verschenen. Tot mijn leedwezen heb ik de film in de bioscoop gemist. Daarom hoopte ik op een dvd. Wellicht dat die hoop als nog in daden zal worden omgezet.

    1. Warner heeft laten weten Taped niet op koop-DVD uit te brengen. Lijkt me sterk dat ze in de toekomst alsnog anders besluiten. Volgens mij is er wel een huur-DVD gereleased, wie weet is die nog ergens op de kop te tikken.

  2. Inmiddels is het mij gelukt de dvd van “Taped” te bemachtigen. Via Videoland, een van de weinig overgebleven videotheken te ‘s-Gravenhage, die “Taped” als ex-rental in de aanbieding had. Op de dvd staat overigens op een gele sticker vermeld: Bestemd voor verkoop of verhuur. Daaruit zou je kunnen afleiden dat-ie ook voor koopdvd in de weg is gelegd.

Reacties zijn gesloten.