web analytics

Ter Steege in 'Achtste Groepers'

Reacties zijn gesloten

Johanna Ter Steege (o.a. Tirza) speelt in de familiefilm Achtste – Groepers Huilen Niet de moeder van Akkie, een rol voor de 13-jarige Hanna Obbeek (o.a. Briefgeheim). Johanna en Hanna zijn in het echte leven ook moeder en dochter. Het is de eerste keer dat zij samen in een film spelen. Dat maakten producenten Bijker en Rinkel film vandaag bekend.

Reinout Bussemaker (o.a. Antonia) vertolkt de rol van de vader van Akkie. Andere belangrijke rollen in de film zijn weggelegd voor Eva Van der Gucht (o.a. Dik Trom) als Juf Ina, Loek Peters (o.a. De Sterkste man van Nederland) als Dokter Snor en Xander Straat  (o.a. Zwartboek) als meester Henk.  De opnamen starten volgende week onder regie van Dennis Bots (o.a. Anubis)

Achtste-Groepers Huilen Niet is een  hoopvolle, ontroerende familiefilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het dappere meisje Anke. Zij zat bij de schrijver van het boek, Jacques Vriens, in de klas toen hij werkzaam was als leraar op een basisschool.

De stoere Akkie zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Haar klasgenoot Joep vindt dat voetballen geen sport is voor meisjes. Dat kan Akkie niets schelen, ze is er ontzettend goed in en ze kan Joep makkelijk aan. Akkie en haar klasgenoten bereiden zich voor op alle belangrijke dingen in groep 8 zoals de Cito- toets, het schoolkamp, de finale van het schoolvoetbaltoernooi en een nieuwe man regelen voor Juf Ina.

Maar dan wordt ze plotseling ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar Juf Ina en haar klasgenoten. Ondanks het verdriet behoudt Akkie haar gevoel voor humor en kan ze het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Het filmscenario, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, is geschreven door Karen van Holst Pellekaan (Loenatik, De Gelukkige Huisvrouw). Van het boek Achtste-Groepers Huilen Niet zijn ruim 100.000 exemplaren verkocht. Schrijver Jacques Vriens die dit jaar zijn 35-jarig jubileum als kinderboekenschrijver viert, putte voor het verhaal uit eigen ervaring. Uitgever is Van Holkema & Warendorf (onderdeel van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum).

Achtste-Groepers Huilen Niet wordt geproduceerd door Bijker (Harro van Staverden en David-Jan Bijker) en  Rinkel Film (Reinier Selen) in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, Z@PP, het CoBO Fonds Dutch FilmWorks en het Vlaams Audio Visueel Fonds.

Achtste-Groepers Huilen Niet is vanaf 15 februari 2012 te zien in de bioscoop.

2 gedachten over “Ter Steege in 'Achtste Groepers'

 1. Ik zou het heel erg leuk vinden om in de film Achtste groepers huilen te spelen. Ik heb het boek zelf ook gelezen en ik vond het heel indrukwekkend, en kreeg er tranen van in mijn ogen. Verder heb ik al eerder auditie gedaan voor de film Foeksia de miniheks en ik sta ingeschreven bij Elskes Kast Castingbureau. Ik ben 11 jaar en heb blond krullend haar.

  Alvast bedankt,

  Vriendelijke groet Mirte de groot.

 2. Graag zou ik nav de oproep via tv spotje achtste groepers huilen niet, me op willen geven voor audities.
  hoop gauw wat te horen.
  met vriendelijke groet
  joelle de leeuw

Reacties zijn gesloten.