web analytics

The Silent Army blijft oscarinzending

Reacties zijn gesloten

Toch nog een lichtpuntje voor Marco Borsato in deze donkere dagen: ‘zijn’ The Silent Army, een recut van Wit Licht, gaat gewoon als Nederlandse vertegenwoordiger naar de Oscars.

Lange neus
Een lange neus naar alle Borsato-bashers. Het inhoudsloze geneuzel dat reeds maanden voor de première aanving – ‘Marco kan toch niet acteren’, ‘het is Marco niet om de booschap te doen, enkel om het geld’ – verstomde al enigszins toen The Silent Army in Cannes goede kritieken in ontvangst mocht nemen en het publiek de film daar omarme. Als de Oscar-acadamy nu ook nog toehapt, lijkt niks een glorieuze comeback van de artiest in de weg te staan.

Toen bekend werd dat Holland Film The Silent Army in wilde zenden als Nederlandse kandidaat, reageerden de producenten van onder andere Oorlogswinter en De Storm verontwaardigd. Volgens hen zou de film niet aan de regels van de Acadamy voldoen en de film dus bij voorbaat al kansloos zijn voor een Oscar. Holland Film heeft de film nu opnieuw tegen het licht gehouden en (wederom) beoordeeld dat The Silent Army aan alle regels voldoet. Of de film daadwerkelijk kans maakt op een Oscar vernemen we pas over enkele maanden.

Wie nieuwsgierig is geraakt naar The Silent Army kan deze en komende week in Utrecht terecht, waar de film tijdens het Nederlands Film Festival enkele malen vertoond wordt.

Reacties zijn gesloten.