web analytics

Thekla Reuten speelt hoofdrol in ‘Land’

Reacties zijn gesloten

De 36-jarige Nederlandse actrice Thekla Reuten, eerder te zien in onder andere De Tweeling en The American, speelt de vrouwelijke hoofdrol in Land. Reuten speelt de vriendin van een Marokkaanse surfer.

Land gaat over Taha, een Marokkaanse windsurfer die zichzelf verliest tussen de contrasterende werelden van Europese toeristen in de zomer en de leegheid van zijn vissersdorp in de winter. Op zijn surfboard maakt hij een reis van 750 kilometer naar Europa in een poging zijn leven zin te geven.

De hoofdrol wordt vertolkt door de beroemde Marokkaanse surfer Fettah Ahllamara. Land is ontwikkeld door schrijver, regisseur en co-producent Jan-Willem van Ewijk, co-schrijver Abdelhadi Samih en producent Bero Beyer van Augustus Film. Het script werd gedurende het Sundance Filmfestival mede ontwikkeld door het stimuleringsproject Sundance Lab. Tijdens de Holland Film Meeting op het Nederlands Film Festival in 2009, ontving Land de Kodak NPP Development Award voor beste pitch en nieuw project in ontwikkeling.

De opnames vinden in het najaar plaats in diverse landen. In het Marokkaanse dorpje waar wordt gedraaid, maakt regisseur Van Ewijk gebruik van niet-geschoolde acteurs. Een deel van het budget wordt via crowdfunding verzameld. Land moet in 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.