web analytics

Tien scenario’s geselecteerd voor Kort! 2013

Reacties zijn gesloten

Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. Een gezamenlijke commissie van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en de NTR koos tien korte fictiefilms, waaronder twee animatiefilms, met een lengte van 5 tot 10 minuten. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2013 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden. Daarna zijn ze te zien op de NTR website voor de korte film www.ntr.nl/kort. Ook wordt ernaar gestreefd de films als korte voorfilm in bioscopen te vertonen.

Uit de 104 ingezonden scenario’s zijn de volgende projecten geselecteerd:

Titel Producent Regisseur Scenarist
Chauffeur Viking Film Guido van Driel Bastiaan Kroeger
Kort Topkapi Films Sanne Vogel Sanne Vogel
Greifensee Keyman Film Sonja Wyss Sonja Wyss
De Laatste Tijd ALP Media Martijn de Jong Thomas van der Ree
Pony Place Topkapi Films Joost Reijmers Thomas van der Ree
Uit Huis il Luster Films Joost Lieuwma Joost Lieuwma
Vingers Habbekrats Michiel Ten Horn Martijn Hillenius
Dubbel IJswater Films Mari Sanders Lianne Damen
Het Paard en de Nachtegaal Baldr Film Nazli Elif Durlu Nazli Elif Durlu
Life is beautiful Caviar Ben Brand Ben Brand

De gekozen filmplannen variëren in toon, inhoud en genre. Samen geven zij een overzicht van de creativiteit en veelzijdigheid van de korte film in Nederland. Bij de selectie speelt de filmische potentie van de scenario’s een belangrijke rol. Naast de inhoud weegt ook de professionele achtergrond van producent en makers mee bij de selectie.

Kort! wil een volgende stap zetten in het duurzaam produceren van film en verbindt zich daarom aan de Green Film Making Competition van Strawberry Earth. Alle geselecteerde makers nemen automatisch deel aan deze competitie. Als onderdeel van deze competitie volgen zij workshops van inspirerende sprekers uit het duurzame innovatieve circuit, en professionals uit binnen- en buitenland.

KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, met steun van het CoBO. Doel is om gezamenlijk de productie van de Nederlandse korte film te stimuleren. KORT! maakt deel uit van Deltaplan Talent.