web analytics

‘Tony 10’ scoort bij internationale festivals

Reacties zijn gesloten

De familiefilm Tony 10 is de komende maanden geselecteerd voor een vijftal gerenommeerde internationale filmfestivals.

Eind maart beleeft de familiefilm zijn internationale première in Azië op het Taiwan International Children’s Film Festival. Daarna volgt in april de Noord-Amerikaanse première op het Toronto International Film Festival Kids (TIFF Kids), een spin of van het prestigieuze Toronto International Film Festival. Vervolgens is Tony 10 te zien op het Ciné-Jeune Festival (Frankrijk) en het Kristiansand International Children’s Film Festival (Noorwegen). De Duitse première vindt plaats in mei op het Goldener Spatz Film Festival, waarna de film in Duitsland uitgebracht wordt door Farbfilm Verleih.

Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

In Tony 10 speelt Faas Wijn de hoofdrol van Tony, naast grote namen als Jeroen Spitzenberger, Rifka Lodeizen, Carlo Boszhard, Annet Malherbe en Anna Drijver. De regie is in handen van Mischa Kamp (Het Paard van Sinterklaas) naar een scenario van Mieke de Jong (Oorlogswinter). De film is geproduceerd door Lemming Film in co-productie met NTR, Ma.Ja.De Fiction en U-Film. Independent Films verzorgt de distributie in Nederland.

Tony 10 is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.