web analytics

Trailer ‘Koning van Katoren’ online

Reacties zijn gesloten

Het heeft lang geduurd en vele regisseurs passeerden de revue, maar de verfilming van het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw is nu eindelijk een feit. De film is zo goed als af en beleeft 5 december haar landelijke bioscooprelease. Bekijk hier alvast de trailer.

Koning van Katoren vertelt het verhaal van de zeventienjarige Stach (Mingus Dagelet) die de nieuwe koning wil worden.  De oude koning van Katoren is stervende en vertelt aan zijn vriend en kamerheer Gervaas dat de ministers de macht zullen grijpen wanneer hij dood is. In zijn laatste woorden smeekt hij Gervaas om een nieuwe koning te vinden. Diezelfde nacht wordt Stach geboren. Zeventien jaar later stelt Stach (Mingus Dagelet) de vraag die niemand durfde te stellen: wat moet iemand doen om koning van Katoren te worden? De ministers zitten in het nauw vanwege de aandacht van de pers en besluiten om de jonge lastpost vijf onmogelijke opdrachten te geven. Onderweg ontmoet hij de ambitieuze journalistiekstudente Kim (Abbey Hoes).

Koning van Katoren werd geregisseerd door Ben Sombogaart (De Tweeling, Kruistocht in Spijkerbroek). De film is vanaf 5 december in de bioscoop te zien.